Arla Suomi -yhteistyöryhmän linjaama maidontuotannon Laatuohjelma sisältää ne tavoitteet ja vaatimukset, jotka ovat välttämättömiä maitotiloille laadukkaan maidon tuottamiseksi. Laatutyö kattaa Arlalla koko tuotantoketjun, pellolta kuluttajan ruokapöytään, ja siihen osallistuu koko tuotantoketju maidontuottajista maidon keräilyyn ja jalostukseen.

Korkealaatuinen maitoraaka-aine on meijerituotteiden perusta. Siksi on tärkeää, että kaikki maidontuottajamme ovat sitoutuneet laatutyöhön.

Arla Suomen maidontuotannon Laatuohjelma perustuu neljään maidontuotannon kulmakiveen. Ne ovat maidon koostumus, elintarviketurvallisuus, eläinten hyvinvointi ja ympäristön huomiointi. Laatuohjelmaan on kirjattu niihin liittyviä lainsäädännön vaatimuksia, meijerialan yhteisiä ja Arla Suomen vaatimuksia sekä Arla Suomen tärkeänä pitämiä suosituksia.

Arla Suomen Laatuohjelma pohjautuu Arlagården-laatuohjelmaan, joka on käytössä Arlalla esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa. Päivitämme Laatuohjelmaa säännöllisesti huomioiden lainsäädännön ja hyvien käytänteiden kehittymisen ja muutokset.