Maito on ravinteikas osa päivittäistä ruokavaliota ja luonnollinen osa elämää. Hämeenlinnan Osuusmeijeri jalostaa raikkaat maitotuotteet vuosikymmenten kokemuksella, toimintaa on kehitetty pitkäjänteisesti asiakkaiden tarpeet huomioon ottaen.

Hämeen sydämestä tulevat tuotteet myydään ja markkinoidaan suomalaisille yhteistyössä Arlan kanssa.  Antoisan yhteistyön jatkuessa etsimme jatkuvasti uusia polkuja ja ratkaisuja, jotta voimme vastata kysyntään monipuolisella tuoretuotevalikoimalla.

Hämeenlinnan Osuusmeijerin ja Arlan yhteistyöstä syntyy myös herkullista luomumaitoa. Luomutuotteiden kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset, ja tulevaisuudessa niin luomutuotteiden kuin lähiruoan merkitys kasvaa entisestään.

Meijeritoimintaa Hämeenlinnassa vuodesta 1871

  • Hämeenlinnaan perustettiin ensimmäinen meijerilaitos vuonna 1871, Tavastehus Mejeriaktiebolag
  • Hämeenlinnan Osuusmeijeri perustettiin vuonna 1926
  • Jäseniä osuuskunnassa on 73
  • Liikevaihto vuonna 2023: 81,7 miljoonaa euroa
  • Jalostettu maitomäärä vuonna 2023: 97 miljoonaa litraa
  • Henkilömäärä keskimäärin vuonna 2023: 78 henkilöä

Hämeenlinnan Osuusmeijeri on v. 1926 perustettu maidontuottajien omistama osuuskuntamuotoinen yritys. Yhdessä tuottajaomistajiemme kanssa tarjoamme laadukkaita meijeripalveluita vuosikymmenten kokemuksella.

Tuoteturvallisuus ja laadunvalvonta

Hämeenlinnan Osuusmeijerin elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä täyttää IFS Food -standardin vaatimukset. Sertifioituihin toimintoihin sisältyvät meijerituotteiden tuotanto; pastöroidut maidot, kermat ja piimät sekä ESL-käsitellyt maidot ja kermat.

Hämeenlinnan Osuusmeijerin ympäristöhallintajärjestelmä täyttää ISO 14001 -standardin vaatimukset. Sertifioituihin toimintoihin sisältyvät Hämeenlinnan Osuusmeijerin meijerituotteiden jalostus, pakkaus ja varastointi.

Lue lisää »