Juttilan kylässä, entisessä Tuuloksen kunnassa Hämeenlinnassa sijaitsee Ylöskartanon tila. Tila on perustettu jo 1600-luvulla.

Tilan nykyinen omistaja Janne Näsi on Hämeenlinnan Osuusmeijerin hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 1964 Jannen vanhemmat ostivat tilan ja Jannen poika Otto on jatkamassa maitotilan pitoa. Tällä hetkellä Otto viimeistelee agrologin (AMK) opintojaan Hämeen Ammattikorkeakoulun Mustialan yksiköstä.

Virkamies saapuu Ylöskartanon tilan maille 1910-luvulla ja näkee miehen suolla kaivamassa lapiolla ojaa. ”Onko tilan isäntä paikalla”, kysyy virkamies. ”Pieni hetki, käyn hakemassa hänet”, vastaa työmies ja poistuu sisälle päärakennukseen. Päärakennuksessa työmies vaihtaa ylleen puhtaat vaatteet ja palaa takaisin pihalle: ”Mikko Kaloinen. Hyvää päivää. Mitä asianne koskee?”

Tilan ensimmäinen suomenkielinen isäntä Mikko hämmästytti myös tilan työväkeä osallistumalla tilan töihin. 1900-luvun alussa ei ollut lainkaan tavallista, että isäntä osallistuu tilansa töihin. Samalla työtä pelkäämättömällä asenteella myös tilan nykyinen isäntäväki osallistuu tilan töihin. Ylöskartanon tilalla eläimiä on yhteensä noin 240 ja lypsyssä olevia lehmiä 120. Tila tuottaa korkealuokkaista maitoa lähes 1 500 000 litraa vuodessa. Tilalla työskentelevät isäntäväen lisäksi kaksi ulkopuolista työntekijää, karjanhoitaja Pirjo Vuorinen ja työmies Jukka Leppäkoski.