Mattilan tilalta Janakkalan Tervakoskelta löytyy paljon mielenkiintoista historiaa aina Ruotsin suurvalta-ajan lopusta alkaen nykyisiin 3-tien linjauksiin.

Mattilan tila lohkaistiin Berttulan kantatilasta 1723 ja merkittiin hovioikeuden presidentin, kreivi Arvid Fredrik Kurkin toimesta maarekisteriin 1776. Tila tuli Mattilan suvun haltuun 1806 ja sai lainhuudon 1810.

Tilan nykyinen isäntä Jussi Mattila on pitänyt tilaa vuodesta 1993. Jussin isälle Aapolle tila siirtyi 1968. Jussin keskimmäinen poika Joonas on jatkamassa sukutilan isäntänä isänsä jälkeen. Kiireisinä aikoina tilan töissä auttavat myös Joonaksen pikkuveli Justus ja isoveli Juuso. Justus korjaa työkseen maatalouskoneita ja Juuso on Ylöjärvellä luokanopettajana.

Mattilassa on pidetty lypsykarjaa koko sen historian ajan. Nykyisellään tilalla on 69 lehmää ja kolme kissaa.