Mouhijärvellä, aivan Kirkkojärven rannalla on sijainnut Soinin sukutila. Tila on ollut olemassa ainakin niin kauan kuin on pidetty kirjaa, eli aina 1500-luvulta asti. 1600-luvun lopun suuret kuolonvuodet tappoivat talonväen, ja tila siirtyi valtiolle noin sadaksi vuodeksi.

Vuonna 1788 tila palautui takaisin suvulle, kun Juho Juhonpoika pystyi todistamaan kuuluvansa tilan alkuperäisten tilallisten sukuun. Soinin tilan pellot siirtyivät luomuviljelyyn 1996 ja karja vuonna 2000. 

Tilan nykyisen omistajan Kirsti Soinin taatan (iso-isä) isä, Juho Malakias ja tilan tytär Matilda vihittiin 1867. Siihen aikaan oli tapana, että häitä vietetään ainakin viikon verran. Malakias kuitenkin kyllästyi juhlimaan jo alkumetreillä ja alkoi rakentamaan perheelle uutta taloa, tilan nykyistä päärakennusta. Taloa on vuosien kuluessa laajennettu ja kunnostettu muutamaan otteeseen. 

Tänä päivänä tilalla asuu Kirstin ja hänen poikansa Eemelin, 16, lisäksi puolivuotias saksanpaimenkoira Ukko. Tilalla on 17 alkuperäiskarjan nautaa, pääasiassa Länsi-Suomen lehmää, ja saman verran ”muuta väkeä”.

Kirsti Soinille on myönnetty Walter Ehrströmin säätiön kultainen mitali 25 vuoden yhtäjaksoisen E-luokan maidon tuottamisesta.