Hämeenlinnan Hauholla sijaitsevaa Huhta-Simolan tilaa pitävät Minna Pietilä ja Jyrki Salminen. Isäntäparin lisäksi aikuiset tyttäret hääräävät tilalla kiireapuna.

Nykyinen tila muodostuu Minnan ja Jyrkin kotitiloista. Maidontuotannon ohella tilalla viljellään sokerijuurikasta, nurmea ja viljaa sekä harjoitetaan metsätaloutta. Minnan kotitilalla maidontuotanto oli jo loppunut, mutta Minna ja Jyrki aloittivat lypsykarjanpidon sukupolvenvaihdoksen myötä Jyrkin kotitilalla vuonna 2005.

Lypsykarja kuitenkin siirtyi parin vuoden päästä Simolaan vanhan navetan laajennuksen myötä. Tilan kombinavetassa lypsetään kalaruotoasemalla ja lehmät sekä nuorkarja pääsevät kesäisin laitumelle. Viime perjantaina tilalla juhlittiin kahta uutta 100-tonnaria, Haapaa ja Ilotarta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *