”Pelkääkö Pärmäkoski ukkosta?” Vanha hämeenkyröläinen sanonta juontaa juurensa kansan viisauteen, jonka mukaan ukkonen ei iske kahdesti samaan paikkaan. Paitsi Pärmäkosken isäntään.

Hämeenkyrön Kaipiossa Eero ja Päivi Järvenpää pitävät sukutilaa ison Pärmäkosken torpan paikalla. Tila on sai syksyllä Laatupakinnon, kun se on toimittanut E-luokan maitoa meijeriin jo 60 vuotta. Liekö seurausta salamasta vai puhtaasti laadukasta tekemistä…

Eeron alkaessa pitämään tilaa armeijan jälkeen oli tilalla 11 Suomen karjan lehmää ja kaikki työt tehtiin pitkälti käsin, nekin joihin oli koneet olemassa. Nykyisellään Pärmäkosken tilalla on 230 lehmän lypsykarja ja ajatuksia hallitusta kasvusta on edelleen. Isännän ”robottikuumetta” on toistaiseksi pitänyt kurissa erinomaiset työntekijät. Oman väen lisäksi tilalla on kuusi ulkopuolista työntekijää ja vaativampia kunnostus- ja huoltotehtäviä varten tilalla on verkostoiduttu hyvin.

Hämeenlinnan Osuusmeijerille Järvenpäät lähettävät kiitosta läpinäkyvyydestä päätöksenteossa sekä toimivasta maidon keräilystä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *