Janne Näsi Hämeenlinnan Osuusmeijerin hallituksen puheenjohtajaksi

Agrologi Janne Näsi

Hämeenlinnan Osuusmeijerin hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Olli Palmun jäädessä eläkkeelle meijerin hallitus on valinnut uudeksi puheenjohtajaksi agrologi Janne Näsin Hämeenlinnan Tuuloksesta. Näsi on isännöinyt kotitilaansa vuodesta 1993 lähtien. Hämeenlinnan Osuusmeijerin hallintoon hän osallistui aluksi edustajiston kautta. Hallintoneuvoston jäseneksi hänet valittiin vuonna 2005 ja sen jälkeen puheenjohtajaksi seuraavana vuonna.

Hämeenlinnan Osuusmeijerin hallintoneuvosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen maanviljelysteknikko Heikki Linna Janakkalasta.
Linna aloitti sukutilan pidon 1983 ja on ollut siitä lähtien osuusmeijerin tuottajana. Meijerin hallintoon hän tuli mukaan 2007, jolloin hänet valittiin edustajiston puheenjohtajaksi.

Maanviljelysteknikko Heikki Linna

Hämeenlinnassa on maitoa jalostettu jo vuodesta 1871. Silloista Tavastehus Mejeriaktiebolag’n toimintaa jatkaa Hämeenlinnan Osuusmeijeri, jonka myös maidontuottajat omistavat.
Meijeri jalostaa Hämeenlinnan Kaurialassa vuosittain yli 100 miljoonaa litraa maitotuotteita, jotka myy- ja markkinoi Arla Oy. Meijeri työllistää suoraan ja välillisesti n. 150 henkilöä.

Hämeenlinnan Osuusmeijeri on investoinut viimeisen 10 vuoden aikana noin 20 miljoonaa euroa uuteen tuotantoteknologiaan, energian käytön tehostamiseen ja ympäristövaikutusten vähentämiseen mm. biokaasuun siirtymisen kautta. 

— Hämeenlinnan Osuusmeijeri laskee tänä vuonna meijerin ja kaikkien tilojen hiilijalanjäljen osana vastuullisuustyötämme. Tämän lisäksi meijeri on ollut edelläkävijänä yhdessä Arlan kanssa mm. tuotantoketjun läpinäkyvyydessä. Yhden Tilan luomumaidon osalta kuluttaja voi seurata joka päivä tilan eläinten hyvinvointia ja maidon matkaa tilalta meijerille läpinäkyvästi, kertoo Koski.


Lisätiedot:

Risto Koski
toimitusjohtaja
puh. 040 – 5328 174

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *